Vi støtter lokale talenter

Vårt lokale talent, Martin Danning (18) ble i februar verdensmester i inline skating i seniorklassen. Kun ti år gammel startet han sin karriere, den neste store konkurransen er Copenhagen Blade Days, vi ønsker Martin lykke til.

Copenhagen Blade Days avholdes 23 Juni og er Nord-Europas største rulleskøyte event. Her skal Martin nok en gang vise verden at han hører hjemme i PRO-klassen, sammen med de store gutta. Martin har vært med i skandinaviamesterskap én gang og to ganger i både NM og VM.

Til tross for at den unge utøveren opprinnelig tilhører juniorklassen, satte ikke det en stopper for Martin da han vant gull i seniorklassen begge årene han deltok i norgesmesterskapet. I skandinaviamesterskapet konkurrerte han mot de største stjernene i PRO-klassen og tok med seg en fantastisk 5.plass. I verdensmesterskapet WinterClash som blir avholdt i Nederland, tok Martin gull i juniorklassen i 2017 og gull i seniorklassen i 2018.

For å prestere på toppnivå drar Martin på treningsleir både i Norge og i Nederland. Ellers trener han så ofte han kan i parken på Jordal eller på Skur 13;

Når jeg trener så trener jeg som regel med andre skatere. Vi bare kjører og har det gøy samtidig som alle har den gnisten inni seg om å lære seg noe nytt. Dersom en prøver ett triks jeg selv kan, hjelper jeg selvfølgelig. Men man har mye ansvar selv for egen læring! Før denne konkurransen har jeg trent på å gjøre flere «lines». Altså flere triks etter hverandre, ettersom at parken er stor og er satt opp til å gjøre flere triks.

Martin-profil

Martin er en av de sjeldne som ikke fokuserer på plassering i konkurranser, men heller stilen og utføringen av løpet. «Jeg vil heller være fornøyd med egen skating og komme på tiendeplass, enn å ikke være fornøyd og vinne. Det er fordi skating er en så personlig greie. Det er bare en selv som vet hva som er vanskelig og ikke. Men for all del, alltid gøy å vinne!»

Martins største drøm er å få en egen «pro skate», en egendesignet rulleskøyte. Med dette får man status som PRO innad i aggressive inline miljøet. Han har også ambisjoner om å reise utenlands for å utvikle seg enda mer og ta skatingen til et nytt nivå.

Vi er stolte sponsorer av Martin og vi har troen på hans fremtid i sporten.

Lykke til med Copenhagen Blade Days, vi gleder oss til å følge deg videre!