Foto: Greger Flak

Danning tar gullet, igjen!

Norgesmesterskap i inline skating ble avholdt på Skur 13 denne helgen og det var vår helt egne Martin Danning som stakk av med førsteplassen.

17åringen fra Strømmen er svært fornøyd med første plass i seniorklassen i både bowl og street-kategorien. Til tross for at antall deltakere var færre enn Marin skulle ønske, var aldersspennet bredt og gikk fra 17 til 43 år. Martin påpeker at inline-miljøet i Norge er lite og de jobber aktivt med å synliggjøre sporten for at flere unge skal bli interessert i denne type skating.

Skur 13 er en av norgesmesterens faste skateparker når han øver til konkurranser eller har det gøy med vennene sine, hvilket var en stor fordel i helgens mesterskap. Jeg kjenner alle elementene i den parken like godt som min egen lomme, og det er fantastisk og endelig ha en innendørs skatepark sentralt i Oslo – legger han til.

Helt siden Martin var 10år har hans største drøm vært å få sin egen signaturskøyte, men innrømmer også at det viktigste er å skate for å ha det gøy, uten å legge for stort press på seg selv. Det er da jeg kjører best, uten tvil – hevder han. En av Martins mange hemmeligheter for å bli best er å høre på musikk som inspirerer til å skape nye triks, en ny kombinasjon eller nye måter å utføre gamle triks på. Store internasjonale navn innad i sporten som Alex Broskow, David Sizemore og Adam Brierley gir mersmak på drømmen om egen signaturskøyte, men veien dit krever gode støttespillere. Eller som i dette tilfellet, en god mamma og pappa.

Mamma og pappa har kjørt meg land og strand rundt fra jeg var 9 år gammel. De har alltid gjort det de kan for at jeg skal kunne få til det jeg ønsker. De har virkelig støttet meg 100% hele veien og jeg ville ikke klart det uten dem.

Martins neste trekk er verdensmesterskap i februar og med tittelen som regjerende verdensmester samt to nye NM-titler i baklomma, har vi klokketro på at han henter hjem gullet nok en gang.

Ingenting kan overgå støtte fra familie, men vi i AK-Granheim er stolt av å kunne følge deg på veien videre.